شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ |۲۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 23, 2024
تصاویر/ نشست خبری همایش فلسفه فرهنگ

حوزه/ سید حسین فخر زارع گفت: درمان خلاءها و آسیب های فرهنگی کشور که برچسب اسلامی به آن خورده باید از طریق مباحث اسلامی بازطراحی و بیشتر از مأخذ قرآنی و اسلامی بهره بگیریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، سید حسین فخر زارع مدیرگروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روز شنبه سوم آذرماه در نشست خبری همایش ملی فلسفه فرهنگ با تاکید بر دیدگاه های امام خامنه ای، اظهار داشت: در بحث فرهنگ جلسات زیادی داشتیم از جمله جلسات نقد و بررسی و نشست های علمی و کرسی ها بود که از دو، سه سال گذشته محور دیگری به فعالیت های پژوهشگاه و گروه فرهنگ اسلامی اضافه شد که آن دنبال کردن فلسفه فرهنگ بود.

بیشتر بخوانید:

همایش ملی فلسفه فرهنگ در قم برگزار می‌شود

وی ادامه داد: فلسفه فرهنگ در کشور ما سابقه دیرینه ندارد و فقط کارهای سطحی در این باره صورت گرفته است. از چند سال قبل استاد رشاد و دوستان این تأمل را داشتند و در نهایت حجت الاسلام اسماعیلی که رشته دانشگاهی‌شان فلسفه تطبیقی است، دبیری علمی همایش فلسفه فرهنگ را برعهده گرفتند و این کار شکل گرفت.

ببینید:

تصاویر/ نشست خبری همایش فلسفه فرهنگ

مدیر گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی ابراز کرد: پیش نشست های بسیاری در خصوص همایش برگزار شد و همایش های دیگری نیز با عنوان فلسفه همزمان با سالروز جهانی فلسفه هرساله برگزار شده است.

وی افزود: فلسفه فرهنگ دانشواره‌ای است که تلاش می‌کند صرفا از تجلیات ظاهری فرهنگ دور شده و در عمق حرکت کند، لذا فلسفه فرهنگ می‌تواند در دانش‌های دیگر اثرگذار باشد از جمله امتداد فلسفه فرهنگ را می‌توانیم در تاکیدات مقام معظم رهبری شاهد باشیم.

فخرزارع تصریح کرد: فلسفه فرهنگ می تواند در مباحث بسیار زیادی از حوزه های نظری و کاربردی قدم بردارد. با فقدان نظام فرهنگی، نظام عمومی نه ظرفیتی برای تکمیل هنجارها و ارزش ها و نه قابلیتی برای اصلاح دارد.

وی عنوان کرد: درمان خلاءها و آسیب های فرهنگی کشور که برچسب اسلامی به آن خورده باید از طریق مباحث اسلامی بازطراحی و بیشتر از مأخذ قرآنی و اسلامی بهره بگیریم.

مدیر گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این که چرا جامعه دچار بی نظمی فرهنگی شده و همواره مردم از دولتمردان جلوتر هستند، از دیدگاه جامعه شناسی عنوان کرد: آن چیزی که در محافل علمی از فرهنگ هست تجلی های علمی و پوسته فرهنگی است اما آن چیزی که نقطه کانونی فرهنگ است مباحث نظری و فلسفی است؛ فرهنگی که الان به دنبال آن هستیم نگاه کالبدی است و عمق فرهنگ را کمتر می بینیم.

گفتنی است، همایش ملی فلسفه فرهنگ با تاکید بر دیدگاه های امام خامنه ای، روز چهارشنبه هفتم آذر بعد از نماز مغرب و عشاء در دفتر قم پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی برگزار می‌شود. ‌

در این همایش استاد علی اکبر رشاد رئیس شورای حوزه‌ علمیه تهران و رئیس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، حجج اسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سعیدرضا عاملی دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی و حیمد پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیدحسین شرف‌الدین، حجت‌الاسلام قائمی‌نیا و ... سخنرانی خواهند کرد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha